Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
571 116 320
(Po - Pá, 8:00 - 15:00)
Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
  571 116 320 (Po - Pá, 8:00 - 15:00)

"Důvěřujte lékaři, kterého jste si vybrala,"



radí 31letá Katka z Prahy.
 

Rozhodnout se pro plastickou operaci je často dlouhodobý proces, který se časem vyvíjí. Pacientce Katce trvalo několik let, než její přesvědčení podstoupit zákrok bylo natolik silné, že prostě šla. Na co vše se zaměřila při rozhodování, co ovlivnilo její názor na výběr lékaře či pooperační péči? To nám prozradila při společném rozhovoru.

Katko, jsi 8 týdnů po operaci, tak jak se cítíš?

Cítím se moc dobře. Neměla jsem žádné komplikace, takže jsem relativně brzy po zákroku fungovala v běžném režimu. Samozřejmě zde bylo a stále je omezení ve sportu a při zvedání těžších břemen. Více jsem přemýšlela o tom, co všechno nakoupit a zda to "odtáhnu", případně na kolikrát si nákup rozložím, než něco vynesu do bytu :-)
 

Tvoje rozhodování, zda zákrok podstoupit, bylo dlouhodobější. Čím to bylo?

Nad zákrokem jsem dumala několik let. Moc jsem tuto touhu neventilovala a spíš přemýšlela, co by na to asi ostatní řekli.  Dále to byla finanční otázka, nechtěla jsem si na zákrok půjčovat a vždy bylo něco o trochu důležitějšího, za co peníze utratit :-) A v neposlední řadě to byl názor partnera, který byl spokojený a zákrok mi rozmlouval.
 

Který moment rozhodl?

U mě to asi byla změna v soukromém životě. A po rozhovoru s kamarádkou, která mi doporučila svého lékaře. Takže jsem se prostě rozhodla a zavolala na kliniku na konzultaci. Později přišlo doporučení na dalšího lékaře.
 

Podle čeho jsi vybírala lékaře, kterému se svěříš do péče?

Jak jsem uvedla výše, doktora jsem si úplně nevybírala podle nějakých internetových recenzí a fotek, ale na základě doporučení od kamarádek. Absolvovala jsem dvě konzultace a nakonec jsem se rozhodla pro MUDr. Martina Skálu z OB Care. Musím říct, že oba lékaři mi byli sympatičtí, byli velice nápomocní a ochotní poradit. Nakonec jsem se rozhodla spíš intuitivně, ke komu na zákrok půjdu.
 

Bylo zde ještě něco dalšího, čemu jsi věnovala při rozhodování zvýšenou pozornost?

Určitě jsem se před rozhodnutím pro doktora podívala na fotogalerii na webu. Zda se mi práce líbí, či nikoliv. I pokud by mi byl lékař sebesympatičtější, ale zveřejněné fotografie by se mi nelíbily, určitě bych se bála zákrok podstoupit :-)
Velké plus OB Care kliniky, které do určité míry také hrálo roli v rozhodování, jsem viděla v tom, že dokáží na jednom místě zajistit veškerá předoperační vyšetření, ušetřili mi tím spoustu času.
 

Z čeho jsi měla největší obavy? Naplnily se?

Předpokládám, že asi jako většina, jsem se obávala velkých bolestí, které všichni zmiňují a toho, že se mi nebude výsledek líbit. Naštěstí se nenaplnila ani jedna z mých obav :-)
 

Jak probíhala Tvá rekonvalescence ihned po zákroku?

Strávila jsem na klinice jednu noc. Hned ráno po vizitě mi pan doktor vyndal drény, sundal obvazy a oblékl do pooperační podprsenky a stahovacího pásu. První tři dny po operaci jsem byla doma a nedělala vůbec nic, jen odpočívala. První hygiena proběhla po 48 hod., kdy jsem se téměř obávala podprsenku sundat. Opravdu musím říct, že podprsenka dodává vysoký pocit jistoty, pevnosti a bezpečí. Takže s klidem mohu říct, že jsem si na ni zvykla tak, že bude těžké toto prádlo vyměnit za "normální".
Navíc jsem u LIPOELASTIC objevila podprsenku, která má nižší dekolt, tím pádem je lépe kombinovatelná na běžné nošení. Myslím, že toto prádlo u mě zůstane i po odpadnutí nutnosti ho nosit :)
 


Podle čeho jsi vybírala vhodnou pooperační podprsenku?

První podprsenku jsem dostala přímo na klinice. Nicméně z důvodu hygieny a kombinovatelnosti s oblečením jsem potřebovala dokoupit další. Kamarádka mi doporučila, ať určitě zkusím bavlněnou PI speciál. A pak také výše zmiňovanou PI active s nižším dekoltem. Obě jsou bezešvé a velmi pohodlné. V tuto chvíli je to tak, že původní nosím na sport a druhé dvě mám na běžné nošení.


Co bys poradila pacientkám, které se chystají na zákrok?

Určitě bych všem doporučila, ať se neúčastní všech možných diskuzí, pokud nechtějí mít zbytečné obavy a nechtějí se nechat vystresovat. Na pár diskuzí jsem zabrousila až po operaci a musela jsem usoudit, že pokud bych si to četla před zákrokem, tak na něj snad ani nejdu. Další věc, co bych poradila, věřte lékaři, kterého si vyberete. Pokud si nejste jisté, běžte na konzultaci jinam. Ale rozhodně nedávejte na fóra, byla jsem až zaražená, kolik profíků se tam objevuje. Kdy na základě toho, jaké máte míry nebo podle fotek, Vám diskutující slečny poradí, pod jakou velikost určitě nemáte jít :-)
 

Jedna věc, co bys určitě udělala stejně. A jedna, které by ses naopak příště vyhnula.

Asi bych vše dělala stejně, plně jsem důvěřovala lékaři, kterému jsem se svěřila do péče a nezklamal mě. Nemám nic, čemu bych se příště vyhnula, leda to, že jsem mohla mít vše za sebou mnohem dřív. Takže pokud to chcete, ale opravdu samy za sebe, tak neváhejte :-) Děláte to jen pro sebe.

 

 Produkty LIPOELASTIC jsou zdravotnickým prostředkem třídy I.


Zaujala vás tato odpověď?
Sdílejte to se svými přáteli

Contact us
Tým LIPOELASTIC
Jsme tady pro vás
Tel.: 571 116 320 (Po – Pá, 8:00 – 15:00)
Zeptejte se
"Chcete být informováni o novinkách a trendech z plastické a estetické chirurgie?"

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně