Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
571 116 320
(Po - Pá, 8:00 - 15:00)
Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
  571 116 320 (Po - Pá, 8:00 - 15:00)

Dermální výplně jako umění estetické medicíny: krása na míru pro každou generaci s MUDr. Martinou Neradovou



Ve spolupráci s paní doktorkou Martinou Neradovou Richterovou, uznávanou odbornicí v oblasti dermatovenerologie a estetické medicíny, se v tomto rozhovoru ponoříme do světa dermálních výplní a jejich přizpůsobení pro potřeby žen různých věkových kategorií. Prozkoumáme nejnovější inovace a trendy ve využívání fillerů, poradíme, jak si vybrat správného odborníka, a nastíníme, jaké výsledky od zákroků můžete očekávat. Přečtěte si, jak estetická medicína může zdůraznit vaši krásu v jakémkoli věku a zároveň zachovat vaši individualitu a přirozený vzhled.

 

 

Paní doktorko, jak se liší požadavky klientek k ošetření obličeje dermálními výplněmi mezi různými věkovými skupinami?

mladšími klientkami se často zaměřujeme na tzv. beautifikaci. Tedy na korekci proporcí, harmonizaci tváře a zvýraznění kontur, například zvětšení rtů, korekci brady nebo tvaru tváře a kontury dolní čelisti. Rovněž řešíme dermatózy a jejich následky, jako jsou jizvičky po akné, pigmentace nebo rozšířené cévky.

Na druhé straně, u klientek středního a vyššího věku se soustředíme spíše na anti-aging korekce. Ty zahrnují korekci známek stárnutí, jako jsou vrásky, barevné změny pleti, korekci změn způsobených fotoageingem a další změny spojené se stárnutím pleti. U této kategorie klientek také často provádím korekce výsledných stavů po proběhlém kožním nebo jiném onemocnění, jako jsou jizvy, hyperpigmentace nebo ektasie.

 

 

Jaké ošetření dermálními výplněmi byste vy sama doporučila pro různé věkové skupiny a proč?

Pro každou věkovou kategorii bych vždy doporučila tzv. beauty booster, což je ošetření zaměřené na hloubkovou hydrataci pleti, její revitalizaciprevenci stárnutí pokožky a stimulaci kolagenu.

U mladších klientek je beauty booster zaměřen především na prevenci stárnutí pleti. To znamená, že se snažíme zpomalit vznik známek stárnutí a udržet pleť v optimálním stavu. Typickým ošetřením, které ráda doporučuji pro mladé klientky je také výplň rtů, které zvýší atraktivitu, a dále pak korekce geneticky podmíněných kruhů pod očima.

U starších klientek naopak klademe důraz na korekci již vzniklých změn. To zahrnuje například objemovou korekci tváře v důsledku přesunů podkožní tukové tkáně, biorevitalizaci pleti, která stimuluje produkci kolagenu, hydrataci korekci jemných vrásek okolo rtů. Cílem je vždy dosáhnout prozářeného vzhledu tváře, aby klientka působila odpočatě a o několik let mladší, přičemž si zachová svoji osobnost a přirozený výraz.

 

Existuje věkový bod, kdy je vhodné začít uvažovat o dermálních výplních jako o preventivním opatření proti stárnutí?

Ano, existuje. Doporučuji preventivní aplikací beauty boosteru ve věku mezi 27 a 30 lety – tímto ošetření bych vždy začala. Tento věk považuji za ideální začátek prevence, protože je to období, kdy začíná pomalu klesat přirozená syntéza kyseliny hyaluronové v kůži. Samozřejmostí by měla být i ochrana před UV zářením s faktorem SPF 30-50 a zdravý životní styl.

 

 

Jaká jsou reálná očekávání, která by měli mít klienti od dermálních výplní?

Klienti by měli očekávat, že správná volba výplně, technika aplikace a indikace povedou k přirozené harmonizaci tváře, korekci různých defektů měkkých tkání a zmírnění známek stárnutí. Je důležité si uvědomit, že výsledky jsou relativně dočasné. V závislosti na typu výplně mohou trvat od 7 do 24 měsíců. Nicméně, samotná výplň může podporovat stimulaci produkce kolagenu, což má trvalejší efekt na kvalitu a vzhled pleti.

 

A co se týče nereálných očekávání, setkáváte se s nějakými?

Ano, setkáváme se s nimi. Někdy klienti mají nereálná očekávání, například očekávají, že dermální výplně mohou plně nahradit chirurgický lifting nebo že efekt bude trvat několik let. Je důležité, aby klienti pochopili, že dermální výplně jsou skvělý nástroj pro korekci a zlepšení vzhledu, ale mají svá omezení. Také je důležité zdůraznit, že změna vzhledu nepřinese výraznou změnu v osobním životě klienta. Jak běžně říkám, "osobnost nenapícháš".

 

Jaké jsou nejčastější obavy vašich pacientů týkající se dermálních výplní?

Mnoho obav vychází z předchozích negativních zkušeností, ať už osobních nebo zprostředkovaných od kamarádek či známých. Nejčastější obavou je strach z nepřirozeného vzhledu po aplikaci výplní. Další obavou je bolestivost zákroku, riziko komplikací, nebo obavy z nutnosti opakování procedury.

Já osobně klientům vždy vysvětluji, že při správném výběru materiálu, techniky aplikace a dodržení indikací můžeme dosáhnout přirozených výsledků, které harmonizují s celkovým vzhledem tváře. Je pro mě také důležité zmínit, že používám materiály, které jsou tělu vlastní a respektují individuální rysy klienta. Dále ujišťuji klienty, že veškerá ošetření provádíme na klinice DermaConcept s maximální pečlivostí a důrazem na bezpečnost.

 

DermaConcept Clinic, paní doktorka Martina Neradová Richterová při konzultaci, prostory DermaConcept Clinic

 

Jak probíhá typické ošetření dermálními výplněmi? Liší se ošetření i na základě věku klienta?

U všech klientů nezávisle na věku je nejdůležitějším krokem pečlivá vstupní konzultace, kde vyslechnu požadavky klienta a provedu lékařské zhodnocení stavu pleti. Na základě konzultace pak navrhuji nejvhodnější typ ošetření, které odpovídá jak věku, tak specifickým potřebám pleti klienta. Přístup k ošetření se tedy může lišit v závislosti na individuálních požadavcích a cílech, kterých chceme dosáhnout.

Často se také stává, že klient přijde s určitým požadavkem, ale po pečlivé konzultaci nakonec provedeme zcela jiné, ale pro klienta mnohem výhodnější a efektivnější ošetření.

Samotné ošetření na naší klinice DermaConcept probíhá v přísných antiseptických podmínkách po důkladné dezinfekci oblasti, která bude ošetřována. Některá ošetření mohou vyžadovat více sezení pro dosažení optimálních výsledků. Vždy však kladu důraz na co nejpřirozenější výsledek, který respektuje osobnost a individuální rysy klienta.

 

Jaké jsou aktuální trendy a inovace v oblasti dermálních výplní? Jak tyto trendy ovlivňují ošetření klientů různých věkových skupin?

V současnosti je velký důraz kladen na revitalizaci a stimulaci pleti. Hlavním cílem je zlepšit kvalitu pleti, dosáhnout hloubkové hydratace a stimulace kolageneze, a zlepšit mezibuněčné prostředí tkání. Tyto trendy ovlivňují ošetření klientů všech věkových skupin, protože kladou důraz na prevenci, jakož i na korekci již vzniklých změn.

Díky pokroku v oblasti materiálů a technik aplikace můžeme nabídnout klientům ošetření přizpůsobené jejich specifickým potřebám a očekávánímNové techniky a materiály nám také umožňují dosáhnout delšího trvání efektů a minimalizovat riziko možných komplikací.

 

Jaká je vaše osobní filozofie při práci s dermálními výplněmi a jak se snažíte dosáhnout přirozeně vypadajících výsledků?

Snažím se pracovat tak, aby každý člověk vypadal co nejlépe vzhledem ke svému věku – samozřejmě ale ideálně o pár let mladší. Klíčem je dosáhnout tohoto cíle s důrazem na přirozenost, aniž bychom ztratili podstatu osobnosti. Abychom tohoto výsledku dosáhli, je nezbytné, aby se spojily různé důležité aspektyhluboké znalosti v oblasti, ve které pracujeme, vynikající zručnost, která umožňuje precizní provedení zákroků, výrazné estetické cítění, jež nám dovoluje vidět a realizovat harmonický výsledek, a nakonec výběr vhodného materiálu, který respektuje individuální potřeby a zdravotní stav každého klienta.

 

Jak často by měli klienti podstupovat ošetření dermálními výplněmi pro udržení optimálních výsledků? Liší se to podle věku?

Frekvence ošetření dermálními výplněmi závisí na mnoha faktorech – na ošetřované oblasti, typu použité výplně, životním stylu klienta a na cílech, kterých si přejeme dosáhnout. Svoji roli hraje i kombinace s jinými ošetřeními. Obvykle se doporučuje interval od 6 měsíců pro ošetření jako je skinbooster nebo revitalizace pleti, až po 1,5 až 2 roky pro objemové korekce nebo korekce kruhů pod očima.

 

 

Na co by si měli lidé dát pozor při výběru lékaře?

Ne všichni lékaři jsou stejní. V současnosti se v oblasti estetické medicíny objevuje široké spektrum lékařů: od začátečníků, přes ty, kteří považují estetické zákroky za přivýdělek, až po "hvězdy", které se do oboru vrhli po absolvování několika málo kurzů, nejlépe ještě těch jednodenních. Někteří sice mají dlouholetou praxi, ale postrádají klíčové znalosti nezbytné pro aplikaci dermálních výplní a nemají ponětí o konceptu „evidence – based medicine“.

 

Estetická medicína je dynamicky se vyvíjející obor, neustále se objevují nové procedury, klinické studie a techniky. Proto apeluji na všechny, aby hledali lékaře, který se estetické medicíně plně věnuje, má v ní dlouholeté zkušenosti, nebere ji jako vedlejší příjem ke svému hlavnímu oboru, pravidelně se vzdělávávyniká zručností a estetickým cítěním, je doporučován důvěryhodnými osobami a je schopen poskytnout podporu v případě komplikací, které mohou potkat každého.

 

Považuji za nepřijatelné, nezákonné a k odebrání lékařského diplomu, pokud lékař provádí zákroky v prostředí kosmetických salonů či obchodů. Při volbě lékaře proto prosím, buďte vybíraví.

 

Paní doktorko, děkujeme za rozhovor.

 

Paní doktorka Martina Neradová Richterová, absolventka Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně, je atestovanou a certifikovanou specialistkou v oboru dermatovenerologie. Svoji profesní kariéru započala na dermatologických odděleních Fakultní nemocnice Brno a Fakultní nemocnice u svaté Anny. V roce 2013 otevřela soukromou praxi v oblasti estetické a laserové dermatologie pod názvem DermaConcept s.r.o. O rok později se podílela na založení a rozvoji estetické dermatologie v Medicom Clinic v Brně.

Ve své praxi se věnuje vzdělávání lékařů, organizaci a vedení odborných školení, a pravidelně se účastní stáží a kongresů v České republice i v zahraničí. Je členkou Dermatovenerologické společnosti ČLS JEP, Společnosti estetické a laserové medicíny ČLS JEP a České lékařské komory.

Prohlédněte si Instagramový profil a oficiální stránky DermaConcept Clinic a zarezervujte si svůj termín!

 

 

 


Zaujala vás tato odpověď?
Sdílejte to se svými přáteli

Contact us
Tým LIPOELASTIC
Jsme tady pro vás
Tel.: 571 116 320 (Po – Pá, 8:00 – 15:00)
Zeptejte se
"Chcete být informováni o novinkách a trendech z plastické a estetické chirurgie?"

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně