Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
571 116 320
(Po - Pá, 8:00 - 15:00)
Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
  571 116 320 (Po - Pá, 8:00 - 15:00)

„Návratu do vzduchu nelituju,“ říká Markéta Tomášková



Markéta Tomášková, zaměstnankyně společnosti LIPOELASTIC a.s., se stala vítězkou světového poháru v přesnosti přistání s padákovým kluzákem. Nechybělo při tom mnoho a Markéta už mezi mraky vůbec stoupat nemusela.

„Po vážném zranění a dvouletém polemizování, zda ještě vůbec létat či ne, jsem přeci jen zabojovala, přesvědčila hlavu, potrénovala a teď nezbývá, než se radovat,“ říká nadšeně Markéta.

Její radost je pochopitelná. Devět medailí nasbíraných během poloviny sezóny je důvod k úsměvu. „Obrovským impulsem mi byl sponzorský dar od společnosti LIPOELASTIC a.s. ve formě nového kluzáku. Mohla jsem si vybrat ten nejlepší padák, jaký je v tuto chvíli na trhu. Tím jsem se zbavila velkého hendikepu a získala silnou zbraň v boji o „puntík“. Tímto velké díky za „kopanec“ k dalšímu závodění,“ sdělila Markéta.

Na úspěch Markéta zadělala už v půlce května v Černé Hoře, kde se jí mezi ženami podařilo vybojovat druhé místo. Týden na to se lítalo v Albánii. „Tady jsem se s celkovým výsledkem čtrnáct centimetrů umístila v ženách rovněž na druhém místě. Po dvou kolech jsem se navíc usadila na průběžném prvním místě,“ popsala Markéta.

V pauze světového poháru si Markéta jako česká reprezentantka „odskočila“ na Mistrovství Evropy v Litvě. Během týdenní soutěže se podařilo odletět plných dvanáct kol. Soutěž byla nesmírně vyrovnaná a dramatická.

„Český tým bojoval o zlato a i já jsem velkou část soutěže vedla. Nakonec se sice sportovní štěstíčko přiklonilo jiným směrem, ale i tak jsme v týmové soutěži vybojovali krásné stříbro a v ženách zasloužený bronz,“ informovala Markéta.

Poslední dvě kola světového poháru se letěly v Asii. V Indonésii si Markéta připsala dvacet sedm centimetrů, což ji opět zařadilo na druhé místo. „V průběžném pořadí jsem si ale stále držela první pozici. V posledním kole na Tchaj-wanu jsem potřebovala získat ještě jeden dobrý výsledek. Tím bych měla jistotu, že získám zlato,“ uvedla paraglidistka.

„Hned v prvním kole v těžkých podmínkách šlapu parádní dva centimetry od středu terče a už vím, že jsem se právě stala vítězkou celé série světového poháru. V dalších kolech už nebylo snadné udržet koncentraci, a tak bohužel v této soutěži na bednu nedošlo,“ konstatovala Markéta a dodala: „Přesto si však odvážím velice ceněné zlato za celkové vítězství v ženské kategorii. Navíc jsem se tímto nominovala mezi nejlepší piloty světa na superfinále do Číny, které se uskuteční v říjnu.“

 


Zaujala vás tato odpověď?
Sdílejte to se svými přáteli

Contact us
Tým LIPOELASTIC
Jsme tady pro vás
Tel.: 571 116 320 (Po – Pá, 8:00 – 15:00)
Zeptejte se
"Chcete být informováni o novinkách a trendech z plastické a estetické chirurgie?"

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně