Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
571 116 320
(Po - Pá, 8:00 - 15:00)
Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
  571 116 320 (Po - Pá, 8:00 - 15:00)

Trápí Vás kruhy pod očima? Vsaďte na dermální výplně, radí MUDr. Věra Terzijská



Proč vznikají kruhy pod očima, jaký je nejúčinnější způsob, jak s nimi bojovat a co vše byste měla vědět, pokud se rozhodnete ošetřit periorbitální oblast dermálními výplněmi? O tom všem, a ještě o něčem navíc, jsme mluvili s MUDr. Věrou Terzijskou, vedoucí lékařkou esthetic care na RP MEDIC.

Paní doktorko, můžete nám v krátkosti popsat, proč vznikají kruhy pod očima?

Příčin vzniku kruhů pod očima je mnoho – od klasických jako je vyčerpání, únava, stres nebo celkově nezdravý životní styl, až po závažnější důvody jako je onemocnění ledvin nebo srdce. Svoji roli samozřejmě hraje také genetika.

Jaká je za vás nejúčinnější metoda při boji proti kruhům pod očima? 

Osobně za nejúčinnější metodu v boji proti kruhům pod očima považuji dermální výplně. Jsou ale i takové klientky, u kterých už dermální výplně nejsou dostatečné. Takovým pak doporučuji blefaroplastiku – vše se ale vždy odvíjí od osobní konzultace. V případech, že má klientka kruhy pod očima silně zabarvené do tmava, bohužel dermální výplně také nedokáží pomoct. Oblast sice vyplní, ale barvu zkorigovat neumějí.

Existují nějaké speciální dermální výplně, které jsou určeny přímo na ošetření kruhů pod očima?

Ano, na trhu jsou i výplně zaměřené přímo na ošetření kruhů pod očima – můžu zmínit třeba ty od švýcarské společnosti TEOXANE. Nicméně bych ráda řekla, že dermální výplň vždy vybírám až při osobní konzultaci s klientkou, podle typu a struktury její pleti.

 

Co by pacientka před zákrokem měla dodržet?

Před zákrokem není potřeba dodržovat žádná výrazná omezení. Všeobecně ale vždy doporučuji nepít alkohol, a vysadit cca 3–4 dny před zákrokem léky, které se užívají k ředění krve. Klientkám doporučuji vysadit aspirin, ibuprofen a větší množství vitamínu C a E.

Co předchází samotný zákrok?

Samotný zákrok předchází konzultace s klientkou, kde společně probereme možnosti a průběh ošetření. Následně klientce aplikuji buďto mast s anestetikem, kterou nechávám působit cca 45 minut, nebo malých vpichem aplikuji anestetikum přímo do ošetřované oblasti.

 

Jakým způsobem dochází k aplikaci výplně?

Způsobů a technik, jak aplikovat dermální výplň, je mnoho. Já osobně, stejně jako moji kolegové na RP Clinic, provádím ošetření za pomoci kanyly. Kanyla má oblý hrot a je k podkoží šetrnější – osobně se mi tato technika nejlépe osvědčila a provádím ji nejraději.

Klasická otázka – je aplikace bolestivá?

Protože se při aplikaci pohybujeme v hlubších vrstvách kůže, kde není tolik nervových zakončení, zákrok bolestivý není. Klientka ale může pociťovat mírný tlak. Oblast je navíc ošetřena lokálním anestetikem.

Jaké další zákroky lze ve spojitosti s ošetřením kruhů pod očima dají podstoupit?

Při aplikaci dermálních výplní do periorbitální oblasti můžeme zákrok spojit například s formováním obočí. Není ale problém ošetřit jakoukoliv oblast tváře.

 

Za jak dlouho uvidím výsledek?

Výsledky jsou viditelné ihned po aplikaci, ale konečný, finální výsledek, můžeme vidět cca za 4–5 týdnů. V tomto období také probíhá kontrola a případné doplnění či korekce.

Jak o ošetřenou oblast po zákroku pečovat?

Na klinice aplikujeme na ošetřenou oblast ihned po aplikaci speciální gel. Po zákroku je na domácí použití vhodný například Deep Repair Balm od TEOXANE, který danou oblast zklidňuje a pečuje o ni.

Je něco, co klientka by klientka po zákroku rozhodně neměla dělat?

V každém případě doporučuji alespoň na dva dny vypustit cardio cvičení a omezit fyzickou námahu. A alespoň na 10 dní se také vyhýbejte slunění, kosmetickým ošetřením a saunování.

Když mluvíme o kosmetickém ošetření – kdy může klientka bez starosti použít svoji kosmetiku?

Tady žádné omezení není – klientka může už večer po zákroku použít svůj běžný krém.

Můžou se po zákroku objevit modřinky?

Ano, modřinky se mohou objevit, ačkoliv velmi výjimečně. Nejčastěji se modřinka objevuje po injekčních technikách, po kanylové technice minimálně.

Jak dlouho ošetření vydrží?

Výdrž dermálních výplní je u pacientů individuální, ovšem všeobecně můžu říct, že v periorbitální oblasti pozoruji krásné a dlouhodobé výsledky, co se výdrže týče. Mám klientky, kterým fillery vydržely dlouho přes rok.

Je nějaká možnost, jak ošetření prodloužit?

Ano, sáhněte po kosmeceutice TEOXANE. Pro prodloužení účinku v oblasti očí Vám můžu doporučit například TEOXANE – R (II) Eyes Contour. V jeho obsahu najdete stejné složení kyseliny hyaluronové, jaká je obsažena i v dermálních výplních.

Paní doktorko, chtěla byste ještě vy sama něco doplnit?

Pokud Vám můžu dát jednu radu, vždy si pečlivě vybírejte lékaře, u kterého si necháváte dermální výplně aplikovat. Obracejte se na odborníky, kteří mají s aplikacemi prokazatelnou praxi a zkušenosti. Dermální výplně, které lékař používá, musí být vždy certifikované.

 


Zaujala vás tato odpověď?
Sdílejte to se svými přáteli

Contact us
Tým LIPOELASTIC
Jsme tady pro vás
Tel.: 571 116 320 (Po – Pá, 8:00 – 15:00)
Zeptejte se
"Chcete být informováni o novinkách a trendech z plastické a estetické chirurgie?"

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně