Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
571 116 320
(Po - Pá, 8:00 - 15:00)
Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
  571 116 320 (Po - Pá, 8:00 - 15:00)

5 tipů, jak správně vybrat pooperační bandáž



Plánujete podstoupení plastického zákroku? Nabízíme vám tipy, jak po liposukci dosáhnout těch nejlepších výsledků. Nošení kompresního prádla je podstatnou součástí pooperační péče. Pooperační bandáž urychluje proces hojení a umožňuje rychlejší návrat ke každodenním aktivitám.

Jestli se chystáte na plastický zákrok, nezapomeňte proto na to, že:

 

Pooperační prádlo by mělo být vyrobeno z certifikovaných materiálů

Kompresní bandáž je zdravotnický prostředek, který zajišťuje nezbytnou kompresi po celou dobu rekonvalescence po plastickém zákroku. Tato oblast bývá po operaci velmi citlivá, je proto doporučeno, aby prádlo bylo vyrobeno z certifikovaných a zdravotně nezávadných materiálů. Důležitým certifikátem je OEKO-TEX, který garantuje absenci škodlivých látek. Žádné z námi vyráběných bandáží neobsahují latex.  

 

 

Po operaci budete citlivější na bolest

Pár dní po zákroku je tělo náchylnější na každou nerovnost na pooperačním prádle. Ideálním řešením jsou tzv. ploché švy, které se nevtlačují do narušené tkáně a zajišťují pocit maximálního pohodlí již v prvních dnech po operaci. Berte však na vědomí, že na některých pooperačních bandážích jsou pomocné zipy nebo háčky pro snadnější manipulaci při oblékaní. V místě zipů tak mohou vznikat mírné otlaky.

 

 

 

Komprese je důležitá pro dosažení skvělého výsledku operace

Pooperační prádlo hraje po plastickém zákroku neodmyslitelnou roli. Lékaři doporučují nošení podpůrné bandáže po dobu 6 – 8 týdnů po zákroku. Kompresní terapie totiž pomáhá pokožce znovu přilnout k operované tkáni a kůže je tak mnohem méně náchylná k tvorbě nerovností.

 

 

 

 

Prodyšnost materiálu oceníte více, než kdy jindy

Jak již bylo zmíněno, kompresní bandáž budete muset po zákroku nosit nepřetržitě po dobu 6 – 8 týdnů. Neocenitelná je v tomto období prodyšnost použitého materiálu. Kompresní bandáže značky LIPOELASTIC® odvádí tělesnou vlhkost a udržují stálé mikroklima.

 

 

 

 

Jeden kus nestačí

Kompresní bandáž je nezbytné nosit 24 hodin denně, 7 dní v týdnu po celou dobu doporučené pooperační péče. Z hygienického hlediska je tak žádoucí vlastnit minimálně 2 kusy pooperačního prádla. Zatímco si jednu bandáž budete prát, budete mít kompresi stále zajištěnu druhou bandáží.

 

 

Nebudete-li si jisti výběrem správného typu či velikosti bandáže na našem e-shopu, nebojte se obrátit na náš zkušený tým. Rádi vám poradíme telefonicky, na live chatu nebo přes sociální média.

Kompresní pooperační prádlo LIPOELASTIC® je zdravotnickým prostředkem třídy I.


Zaujala vás tato odpověď?
Sdílejte to se svými přáteli

Contact us
Tým LIPOELASTIC
Jsme tady pro vás
Tel.: 571 116 320 (Po – Pá, 8:00 – 15:00)
Zeptejte se
"Chcete být informováni o novinkách a trendech z plastické a estetické chirurgie?"

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně